Månadsspara med fria uttag

De sparkonton som folk månadssparar på brukar tillåta fria uttag, vilket innebär att du får ta ut pengar från måndassparkontot precis när du vill utan att det kostar något.  Nu kanske du undrar om det här verkligen är så bra, att man tar ut pengar när man ska spara pengar. Men visst är det bra eftersom det gör att många vågar spara mer än vad de annars skulle göra, för även om man lägger undan lite för mycket kan man ju alltid ta ut pengar från sparkontot om det skulle behövas. Dessutom kan du även placera din buffert för oförutsedda utgifter på sparkontot eftersom pengarna inte är låsta där.

Så funkar ett månadssparkonto med fria uttag

  • Det tillåter hur många avgiftsfria uttag som helst.
  • Om du vill ta ut pengar från ditt månadssparkonto brukar det ta några dagar innan pengarna har nått ditt vanliga bankkonto.
  • Sparkonton med fria uttag har en rörlig sparränta. Denna ränta brukar vara lägre än den ränta du får på ett sparkonto med fast ränta, men om du öppnar ett månadssparkonto via bästasparränta.se kan den rörliga sparräntan faktiskt vara högre än vad den fasta sparräntan är hos de vanliga storbankerna.
  • Egentligen behöver du inte månadsspara på ett sådant här sparkonto. Du kan sätta in pengar precis när du vill, du kan sätta in pengar flera gånger i månaden eller en gång om året om du så önskar. Däremot är det alltid bra att bestämma sig för en viss summa som man för över till sparkontot varje månad eftersom det ger ett mer stabilt sparande.