Fasträntekonto

Fasträntekonton vänder sig till dig som redan har sparat ihop en hyfsat stor summa pengar på minst 10 000 och som vill föra över pengarna från ditt månadssparkonto till ett sparkonto som ger dig bäst sparränta. Och det är precis det du får om du sparar på ett fasträntekonto.

Bäst sparränta på fasträntekonton

Fasträntekonton har en fast sparränta som brukar vara mycket högre än vad den rörliga räntan är. Som du säkert känner till brukar månadssparkonton som tillåter fria uttag ha en rörlig ränta. Däremot kan ett högräntekonto som har en rörlig sparränta ge en högre sparränta än vad fasträntekontona på storbankerna ger, men de fasträntekonton vi på bästsparänta.se talar om är också högräntekonton. Det är där du får allra bäst sparränta.

Bindningstider

När du sparar på ett fasträntekonto måste du binda dina sparpengar på kontot under en viss tid, och ju längre tid du binder pengarna desto bättre sparränta får du. De kortaste bindningstiderna vi har sett är på 3 och 6 månader och de längsta är på 5 år och 10 år. Det vanligaste är emellertid att man väljer en avtalstid på 1 – 3 år.  Under denna tid får du inte röra dina sparpengar om du vill behålla din höga sparränta.

Insättningsbelopp

De flesta fasträntekonton kräver en insättning på minst 10 000 kr, men det finns de som kräver en insättning på minst 40 000 kr. De fasträntekonton som ger allra högst sparränta kan ibland även ha ett insättningstak som brukar vara på 50 000 kr. Observera att du bara gör en enda insättning när du sparar pengar på ett sådant här sparkonto.

Ett litet tips: Om du vill få en löjligt hög sparränta bör du välja ett fasträntekonto som inte omfattas av den statliga insättningsgarantin.